Perjantai meni sitten kaupallisissa merkeissä. Heti aamusta auto suunnattiin kehätielle ja kierros ostoshelvetiltä toiselle saattoi alkaa. Pekingissä tuulee todella kylmästi, joten kunnollisen takin hankinta oli listalla ykkösasiana. Viisikerroksisen markkinatalon kiertäminen tuotti tulokseksi Peakin veden- ja tuulenpitävän takin irroitettavalla fleecevuorella - hintaa laiskan tinkaamisen jälkeen 230 rempulaa eli about 23 euroa. Isosta urheilukaupasta tarttui puolestaan mukaan pahemmatkin pakkaset sietävä untuvatakki. Seitsemän euron vaelluskenkiinkin olin jo sortua. Ostoshelvetit ovat täällä isoja ja hulppeita ja niin ovat niiden nimetkin. Ei ole mitään tylsiä Jumboja ja Selloja vaan reteästi esimerkiksi "Red star macalline expo building materials design center mall".

Elokuviakin täältä täytyy ehkä tuoda. Pienet puodit ovat täynnä toinen toistaan mahtavampia (ja sopuhintaisempia) dvd-bokseja. Miten olisi esimerkiksi yli 80 dvd:n paketti, jossa kaikki parhaan elokuvan Oscarilla palkitut leffat parilla kympillä, kaikki Seinfeldit 40 levyn paketissa tai tositvfanille esimerkiksi America's next top model tuotantokaudet 1-10 näppärässä muutaman sadan levyn boksissa. Täytyy käyttää itsehillintää, sillä lentokoneessa saa tuoda vain 20 kiloa tavaraa.

Muuten perjantai meni amerikkalaisissa tunnelmissa Starbucksien, Mäkkärien, Wal-Martien ja kehäteiden hulppeiden iltapäiväruuhkien keskellä. Illalla vielä tähän astisen elämäni parasta ja maistuvinta kiinalaista ruokaa melko hienossa ravintolassa. Tällaista tänään. Lauantaina ohjelmassa ainakin Suomi-koulun myyjäisiä, synttäreitä ja käynti sotilasmuseolla: punatähtiä ja tankkeja. Ni hao!