Shenzhen on nyt nähty ja koettu. Kiinan eteläisissä osissa on oma viehätyksensä, mutta tällä erää neljä päivää saa riittää. Joskus tulevaisuudessa täytyy päästä ainakin Guangzhouhun, Hong Kongiin ja Macaoon. Mitähän sitä ensi kesänä oikein tekisi...

Hotellin ovelta, keskeltä kaupunkia. // Shenzhen elää elektroniikan valmistamisesta ja myymisestä. Kaupungissa on useita isoja ostoskeskuksia täynnä pieniä kojuja, joista saa kaikkia mahdollisia aitoja ja kopioituja gadgetteja, vimpaimia, puhelimia, laitteita ja komponentteja. Must see -paikka, jos moiset kiinnostavat.

Ravintolan ovella valitaan haluttu kala, kilpikonna, rapu tai lisko - taatusti tuoretta. // Palmuja, ihmisiä, shoppailua, shoppailua ja shoppailua.

Hong Kong olisi noin lähellä ja rajan yli pääsisi vain passia vilauttamalla - takaisin Kiinaan ei vain olisi tällä viisumilla mitään asiaa. // Keskipäivällä metrossa ei ollut kovin pahaa tungosta. // Näkymä huoneesta oli ankeahko. Toisaalta huone neljän tähden hotellissa oli 75 euroa neljältä yöltä, joten ei auta valittaa.